home » parkeren » ondergrondse parkeergarage

2 uur gratis ondergronds parkeren

Het stadsbestuur heeft nu het ondergronds parkeren in Bilzen nog aantrekkelijker gemaakt. Zo werd het tarief in de ondergrondse parkeergarage verlaagd. Tussen 9.00 uur ‘s ochtends en 18.00 uur in de namiddag blijven de eerste twee uren gratis. Het derde en het vierde uur betaal je één euro en vanaf het vijfde tot en met het negende uur betaal je twee euro. Na 18.00 uur en voor 9.00 uur en op zondag is het tarief 0,5 euro per uur met een maximum van 2,5 euro.

Ook het abonnementenaanbod wordt gewijzigd. Voor het maandabonnement betaal je 75 euro. Een dagabonnement (van 8.00 tot 19.00 uur) van maandag tot zondag kost 50 euro per maand. 45 euro per maand is de prijs voor een kantoorurenabonnement van maandag tot en met vrijdag. Tot slot betaal je 30 euro per maand voor een nachtabonnement (18.00 tot 9.00 uur en zondag).

In de parkeergarage liggen 153 publieke parkings waarvan 6 voor mindervaliden dichtbij de uitgangen en 8 extra brede en veilige familieplaatsen. Er zijn zelfs aparte parkeerplaatsen voor kleine auto’s en motoren.

Een duidelijke aanduiding en een doorgedreven compartimentering zorgen ervoor dat je snel je auto kan terugvinden. Bovendien is de aanduiding op kinderen georiënteerd zodat ook zij snel in die sector terecht kunnen komen waar de auto geparkeerd werd. De compartimenten kregen een naam: draaimolen en spookkasteel die op hun beurt nog zone-aanduidingen kregen.

Verder zijn er twee betaalautomaten voorzien waar de bezoeker kan betalen met munten, biljetten én Proton.

En tot slot is er ook een parkeerwinkel. Hier kan de bezoeker bijvoorbeeld een parkeerschijf krijgen maar krijgt hij ook antwoord op alle vragen over het parkeren in Bilzen. U kunt er terecht op woensdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag is de parkeerwinkel open van 14.00 uur tot 17.00 uur.

De gemeenteraad besloot ook om de retributiebon te verminderen van 25 euro naar 20 euro.


Zoekfunctie

Zoek winkels op beginletter

A - B - C - D - E - F - G - H
I - J - K - L - M - N - O - P
Q - R - S - T - U - V - W - X
Y - Z

Vacatures

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR

EEN MEKANIEKER ...

lees meer

Belisia

Tijdens de maanden juli, augustus en september neemt Belisia jobstudenten in dienst.

Kandidaten kunnen zich inschrijven bij Actief Interim Tongeren. Tel: 012/262400

lees meer

Acties

AANBIEDINGEN OP ONZE SITE!

lees meer

FOLDER

U kan onze nieuwe folder downloaden via onderstaande link.

lees meer

Promoties